Leta i den här bloggen

måndag 18 oktober 2010

Han kallade sig pessimist. Del 9.

Matorgie
I rena glädjen av att inget allvarligt hade hänt firade Joacim och Inge hela sista dagen i Herceg Novi med att äta och dricka gott. Naturligtvis ville de ha mat från Balkan.


Till frukost gick de till bageriet och köpte burek, speciella pajer med köttfärs. Det blev en riktig muffig frukost. De drack filmjölk till.

Sedan gick de ner till strandpromenaden och flanerade bland alla andra turister och montenegrobor.


Efter promenaden gick de in på resaurang och beställde sin lunch. Första rätten blev salta pannkakor med skinka och fetaost. Till lunch blev det söta pannkakor med choklad. Drycken blev cider. Efterrätten kändes som rena barnkalaset.


När de smält maten blev det bada av. De kunde inte sola länge eftersom det var alltför varmt. Inge ville absolut inte bränna sig igen på någon del av sin kropp.


På kvällen var det livemusik på många ställen. De hittade en mera lugn restaurang där de beställde en trerätters middag och en flaska rödvin till. De åt och skålade och stortrivdes i den ljumma sommarkvällen.
Matorgien avslutades med tre rätter. En krämig soppa med bönor, därefter kom förrätten Punjena – köttfärsfylld paprika. Till sist serverades huvudrätten, en fisk- och skaldjurssoppa Bruded, från Dalmatien. Drycken var vinet Vranac.

Inga kommentarer: