Leta i den här bloggen

söndag 27 juni 2010

Berättelsen om Kalle Nöjder 45

Nyårsafton
Sista delen

En stjärnklar himmel och en fullmåne lyste upp den historiska staden Rom. En klar blinkande romantisk aftonstjärna syntes. Det rådde en religiös stämning hos alla människor som skulle invänta det nya året. En del var på väg till Vatikanen för att höra Påvens tal. Andra firade på lokal eller hemma hos Gisellas föräldrar var det stor fest med Kalles föräldrar och några av Kalles närmaste vänner. Hela Giovannis familj var också inbjuden.

Herrarna bar smoking och damerna klädde sig i nydesignade aftonklänningar. En känd modeskapare och höga kända politiker var bland gästerna.

Alla gäster var inte informerade om att nyårstolvslaget inte var den enda stora händelsen för kvällen. Alla var uppspelta efter den fina gourmetsupén och all fin champagne som hade flödat ner i gästernas strupar. En känd popartist och hans orkester uppträdde inför gästerna, timmen före midnatt och förhöjde stämningen.

Strax före midnatt smet Kalle och Gisella ut på en balkong påpälsade med var sin filt. Aftonstjärnan och månen lyste upp dem när de upplevde sin egen förlovningsceromoni samtidigt som alla kyrkklockor ringde in det nya året. De växlade ringar när de hörde hurraropen för det nya året.

Gisellas pappa kom ut och hämtade dem. Han höll ett kort nyårstal när han talade om att hans dotter just att hade förlovat sig med Kalle. De tänkte gifta sig på den kommande påskdagen.
Han välkomnade Kalle och Gisella som sina nya medarbetare på medieföretaget som han ledde som verkställande direktör.

Alla skålade och hurrade för de nyförlovade.
Sedan fick alla som ville låna filtar mot nattens kyla och gå ut på trappan för att avnjuta det storslagna fyrverkeriet. Lyckan lyste hos Kalle och Gisella. Sedan dansades det hela natten i den herrgårdsliknande byggnaden.

2 kommentarer:

Cici sa...

Det slutade ju lyckligt för det unga tu. Du måste ha läst en hel del material om Rom och Paris, bra gjort!

Pensionär Nisse sa...

Hej Cici
Tack så mycket!
Nisse